Nyförvärvet Bleron Shalas ord efter comebacken till Besa

Nyförvärvet Bleron Shala gör comeback i Besa, här är hans ord efter att övergången 


Tillbaka i Besa 2017, hur går känslorna?

- Det är bara  positiva känslor. Jag har tränat med laget ett bra tag nu men först igår kväll blev övergången officiell, så det känns skönt att få tillhöra Besa igen.

 

Du valde inför 2016 att gå till Härslövs IK men en kort stund in på säsongen så valde du att sluta spela, vad hände egentligen? Klubben hade stora ambitioner innan säsongen startade?

- Härslöv haha, ja du. En klubb med ambitioner men som inte valde att jobba för att uppnå dessa. Många felbeslut i den föreningen. Inget ont om någon individ i klubben, men beslutsfattarna för vissa frågor kan jag ifrågesätta. Kan enkelt säga att gå till HIK var ett stort misstag, just för att jag förlorade så mycket fotboll under 2016.

 

Hur ser du på din kommande säsong i Besa, vad kan du tillföra som spelare och person till klubben?

- Jag har kommit tillbaka nu och kommer inte lämna klubben igen, har skämtat och sagt att jag har ett livstidskontrakt med klubben nu. Jag kommer väl bidra med mina fotbollsegenskaper och fortsätta med att köra ett positivt snack, både på och utanför planen. Kommer även att fortsätta på min blogg så man får en inblick på hur vi i Besa jobbar och hur det går för oss. 2017 har jag stora förhoppningar om, självklart ska vi vara ett topplag och slåss om de tre främsta platserna i serien.

 

Du har varit i Wormo, Härslöv och Besa tidigare, vad gjorde att du valde Besa igen?

- Jämför jag Besa med de två nämnda klubbarna så kan jag enkelt säga att i Besa så finns de mest fotboll. Vi är utan tvekan det bollskickligaste laget i kommunen (efter BoIS) och i Besa så spelar vi fotboll som tilltalar mig.

Wormo som det går bäst för har väl en kämpar inställning och är bra defensivt, vilket passar deras spelsätt och därför har det gått så bra som det gjort för dem. Men jag valde Besa för att spelsättet tilltalar mig.

 

Vad tror du om framtiden i Besa, vad finns där för möjligheter och vad är annorlunda nu mot senast du var här?

- Framtiden är Besas, så enkelt är det. I klubben har vi idag folk som jobbar för klubben och som fyller ut många positioner på styrelsenivå, och vi är även många duktiga fotbollsspelare. Det är de största skillnaderna och även anledningarna till varför Besa går så bra som som vi gör just nu.

 

Vad måste Besa göra för att kunna gå hela vägen 2017 och är det ett rimligt mål för klubben att sätta?

- Jag tror att spelarna och alla inblandade i klubben är överens om att klubben ska tillhöra toppskiktet av serien 2017. Med det gäller att göra jobbet också. På plan måste vi spelare förbättra vår inställning till att spela utan boll och försvara, för offensivt så är det bra. På styrelsenivå så ska de väl bara fortsätta som det gjort under 2016, göra jobbet och stötta spelarna.